LADIES logo WINE

Letní koláč s rybízovým sněhem

Ladies&Wine > Recepty > Letní koláč s rybízovým sněhem

Rybíz si hodně rozumí se sněhovou krustou z bílků a s máslovým těstem, navíc skvěle vynikne lehká nakyslost tohoto letního ovoce. V následujícím receptu budete potřebovat koláčovou formu o průměru 26 cm.

Suroviny:

Korupus:

- 125 g másla

- 50 g moučkového cukru

- 220 g polohrubé mouky

- 2 žloutky

- 100 ml mléka

- kůra z půlky citronu

Sněhová krusta:

- 2 bílky

- 60 g cukru

- 250 g červeného rybízu

Postup:

Na korpus vypracujeme v robotu těsto, do mouky přidáme dva žloutky, cukr, citronovou kůru, přilijeme mléko a rozpuštěné máslo. Následně těsto vlijeme do máslem vymazané formy, pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 15 minut.

Mezitím si dotuha vyšleháme bílky s cukrem, opatrně vmícháme kuličky rybízu. Směs rozetřeme na korpus a pečeme dalších 15 minut na 180 stupňů, po té stáhneme teplotu na 120 stupňů a ještě zhruba 10 minut dopečeme.

Ke koláči se skvěle hodí lehká letní růžová vína, třeba z Zweigeltu.

Zkuste místo červeného rybízu použít jiné letní ovoce, chybu neuděláte s ostružinami nebo s malinami.