Ladies&Wine > Recepty > Mini Pavlova s citronovým krémem
Tenhle desert většina lidí miluje, ale bojí se ho péct doma, protože se domívají, že je složitý na přípravu. Opak je pravdou, navíc pokud vám z pečení vánočního cukroví zbyly nějaké bílky, tak je mini pavlova jejich ideální využití.
Suroviny:
- 4 bílky pokojové teploty
- 180 g cukru krupice
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce bílého vinného octa
Na náplň:
- kelímek smetany ke šlehání (minimálně 33 % tuku)
- čtyři lžíce mascarpone
- kůra a šťáva z jednoho citronu
- 2 lžičky cukru moučka
Na kandované citrony:
- plátky citronů
- dvě lžíce medu
Postup:
Sníh vyšleháme spolu s cukrem do tuha, musí tvořit špičky pokud vyndáte hnětač, přisypte škrob a přidejte ocet a ještě důkladně zašlehejte. Hmotou naplníme cukrářský sáček a na pečící papír na plechu tvoříme kolečka asi 10 cm v průměru, nejdříve základnu a kolem obvodu ještě jakousi zeď (dovnitř pak přijde krém). Vyjde vám to zhruba na osm kousků. Pokud přebývá a na dortík už to není, udělejte na plech jednotlivé pusinky, to se nikdy neztratí. Dáme do trouby rozehřáté na 180 stupňů, ale ihned po vložení stáhneme na 120 a sušíme zhruba 45 minut. Po té troubu neotevírejte a hned nevyndávejte, ale nechte vychladnout uvnitř, Pavlovy pak půjdou odlepit.
Mezitím si vyšlehejte šlehačku, přidejte mascarpone, kůru a šťávu z citronu (volte chemicky neošetřený citron) plus cukr, dobře vyšlehejte dohromady. Citronové plátky kandujeme ve směsi medu a vody, svaříme med s vodou, přidáme plátky a podle toho, jak je chcete tmavé, tak karamelizujete na mírném plameni. Po té na prkénku dejte do lednice.
Vychladlé Pavlovy plníme krémem a ozdobíme plátkem kadovaného citronu. Dortíky dejte do lednice, lépe se rozleží. Ideální je k nim růžové šampaňské. Tak ať se vám povedou :)