LADIES logo WINE

Rajčatová polévka s chilli a fenyklem

Ladies&Wine > Recepty > Rajčatová polévka s chilli a fenyklem

Konečně k nám dorazila pořádná zima, samozřejmě u mě včetně rýmy a kašle, takže ve volných chvílích vařím převážně polévky, které nejen zahřejí, ale i zasytí. Tuhle jsem vymyslela, protože se mi už nechtělo dělat klasickou fenyklovou. Následující recept můžete servírovat pro dvě osoby jako opravdu velkou, obědovou porci nebo jako menší předkrmové porce pro čtyři.

Suroviny:

- 1 balení rajčatové pasaty (je to 700 ml, objevila jsem skvělou v bio kvalitě od firmy Valfruta)

- 2 středně velké šalotky

- 400 ml zeleninového vývaru

- 1 středně velký fenykl

- čtyři lžíce másla

- špetka chilli, černý pepř, sůl

- kysaná smetana na ozdobení

- lístky petrželky

Postup:

Šalotku nasekáme na jemno, zesklovatíme na dvou lžících másla a přidáme celé balení rajčatové pasaty, osolíme, opepříme a ochutíme chilli. Deset minut zprudka karamelizujeme, po té přilijeme zeleninový vývar a vaříme zhruba 15 minut. Mezitím si nakrájíme na velmi tenké plátky fenykl (pokud má zelenou nať, tak ji nevyhazujeme, ale odložíme) a osmažíme ho zprudka na zbývajících dvou lžících másla.

Horkou polévku servírujeme se lžící kysané smetany, fenyklem a lístky petrželky. Kdo má fenyklovou nať, tak ji také může posypat navrch, případně zkuste i variantu s čerstvými lístky bazalky či koriandru.