Ladies&Wine > Recepty > Ravioli plněné pikantním sýrem s liškami
Ravioli a další těstoviny vyrábím od té doby, co máme v nové kuchyni KitchenAid a nástavec na těstoviny. Bez něj to zvládnete taky, existují i ruční lisy na těstoviny, případně se dá těsto i vyválet, ale nevím, jaký bude výsledek, zda bude těsto dostatečně tenké.
Těsto:
- 4 žloutky
- 128 g hladké mouky
- špetka soli
- čtyři lžičky smetany
Náplň:
- 150 g žervé
- 75 g pikantního tvrdého sýra (Tyroler Adler, Gruyére,…)
- sůl
- černý pepř
- muškátový ořech
Lišková omáčka:
- 150 g lišek
- 150 ml šlehačky
- 50 g másla
- bylinky ze zahrady: estragon, tymián, oregano, rozmarýn, majoránka
Postup:
Všechny suroviny na těsto zpracujeme v hladké a pružné těsto, které nelepí, zabalíme do potravinářské folie a necháme odpočinout v lednici minimálně tři hodiny. Lišky důkladně opláchneme, opražíme na másle, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a vaříme na mírném plamenu asi 10 minut.
Sýr nastrouháme, vmícháme do žervé, osolíme, přidáme pepř a muškátový ořech. Vyndáme těsto z lednice a vyrobíme tenké pláty, na KitchenAidu je to stupeň 5, ze kterých tvarujeme ravioli a plníme každou lžičkou náplně, dobře přilepíme okraje těsta k sobě, aby se nerozlepily při vaření. Pokládáme na pomoučněná prkénka. Na výrobu raviol si kupte šikovné udělátko, je to v podstatě „raviolovač“, ale hezké jsou i ručně tvarované.
Vaříme ve vroucí vodě pět minut, na talíři odsušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a servírujeme s ohřátými liškami.
Ideální je plnější bílé jako doprovod, třeba Roter Veltliner z Wagramu.