Cannelloni plněné hříbky

Následující rozpis je pro dvě osoby, houby použijte vždy čerstvé a bylinky nejlépe také čerstvé, nikoli sušené.

Suroviny

– 8 ks cannelloni

– 250 g hříbků

– 1 šalotka

– 2 lžíce créme fraiche

– 150 ml smetany na vaření

– máslo

– olivový olej

– sůl

– černý pepř

– bylinky (rozmarýn, tymián a dobromysl)

– hrst sýra pecorino

Postup

Cannelloni předvaříme pět minut ve vroucí vodě, i když je v návodu na jejich přípravu často napsané, že se předvářet nemusejí. Předvařené cannelloni se totiž lépe plní, hlavně jsou ovšem po zapečení měkčí. Po vyjmutí z vody je necháme chvilku osušit na papírové utěrce a dáme stranou.

Hříbky a šalotku nakrájíme na drobné kousky a společně orestujeme na směsi másla a olivového oleje. Přendáme směs do mísy, přidáme dvě lžíce créme fraiche, nastrouhané pecorino, osolíme, opeříme a důkladně promícháme. Vychladlou hříbkovou směsí zcela vyplníme cannelloni. (Nejlépe se plní čajovou lžičkou se špičatějším koncem.) Naplněné cannelloni vložíme do vhodně veliké pečící misky vymazané máslem a zalijeme je osolenou a opepřenou směsí smetany na vaření, dvou lžic créme fraiche a nasekaných bylinek. Na povrch ještě nastrouháme pecorino. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.

Doporučuji plnější suché bílé, osobně preferuji rakouský Riesling.

Webové stránky Petry Mackové Hrochové o rakouských vínech a vinařích, ale také o cestování nebo o vaření.

cs en