Ladies&Wine > Cestování > Dovolená na Rhodosu
Potřebovala jsem na pár dní zase vidět moře, vypnout od všedních starostí a odpočinout si v náročném období, které stále prožívám. Pro Řecko mě přesvědčila kamarádka, která sem jezdí pravidelně. Tentokrát jsem chtěla pobyt, kde se nebudu muset o nic starat, jen si užívat klidu, dobrého jídla, pití a pláže. Naše volba padla na Mayia Exclusive Resort & Spa v Kiotari na Rhodosu, pětihvězdičkový resort s několika restauracemi a bary plus soukromou pláží je navíc celý v konceptu adults only. Velká výhoda, pokud hledáte opravdu klidnou dovolenou bez řvoucích dětí, na to bohatě stačí letiště a samotné lety.
Samotný resort se skládá z několika prostorných, vzdušných a světle zařízených budov na rozlehlé ploše lemované udržovanými zahradami s vodními jezírky. K dispozici jsou i velké bazény s dostatkem lehátek, které jsme ale nevyužily, protože naše ubytování bylo typu swim up. Což nemělo chybu, po ránu hnedka vyplavat jen pár kroků od postele nebo během dne kdykoli skočit do soukromého bazénu. Jestli jste vodní živel jako já, tak určitě tento typ pokojů a apartmánů doporučuji. Z hotelu dojdete pěšky na soukromou oblázkovou pláž, kde na vás čekají lehátka, slunečníky, plážový bar, a především křišťálově čistá voda s mírnými vlnami. Vydržela bych v ní věčnost!
A teď k samotné gastronomii, měly jsme program premium all inclusive, takže všechna jídla přímo v hotelu. Máte hned několik možností, kde se najíst. V hlavní restauraci Waterfront jsou podávány pokrmy formou bufetu, uhranuly mě typické řecké speciality, hlavně dip z pečeného lilku a grilovaná zelenina. Přes den jsme využily také fantastickou cukrárnu, na jejich citronovou tartaletku budu ještě dlouho vzpomínat. Resort se pyšní třemi a la carte restauracemi, první na řadu přišla asijská restaurace Wasabi, výborné sushi a variace asijských předkrmů, k tomu místní bílé suché víno od Emery.
Druhý večer jsme měly zarezervovanou řeckou restauraci Thymari a to byla za mě úplná pecka, jejich grilovaná chobotnice s pěnou z fava fazolí byla pohádková. Stejně tak mořský vlk s dušenými vinnými listy a jako desert naložená hruška s crumble a vanilkovou zmrzlinou. Pro velký úspěch jsme se sem vrátily i na oběd, menu mají jiné, nejlepší je dát si víc menších chodů a navzájem je ochutnávat. Krevety v pomerančové omáčce a smažené kalamáry byly úžasné.
Navštívily jsme také poslední a la carte restauraci, tentokrát italskou Al dente, tradiční italské pokrmy a galantní obsluha. Ostatně obsluhu chválím ve všech restauracích i barech, milí, vstřícní a pohotoví. Tady mě zaujala telecí satlimbocca s polentou a dechberoucí výhled na moře.
Ještě bych vám neměla zatajit champagne bar Oinos, elegantní místo s jednou neskutečnou předností, rozlévané šampaňské v ceně all inclusive a máte i na výběr několik druhů plus kvalitní cavu. Před každou večeří naše povinná zastávka! Nejvíc mi zachutnaly šampaňské domy Drapier a Montaudon. V resortu najdete také super obchod se suvenýry, šaty a klobouk se doufám jako suvenýry počítají :)
Tohle místo je oázou pohostinnosti, bála jsem se, že zažiji fronty u jídla nebo čekání na recepci. Ani jedno nenastalo, všude dostatek prostoru, nikde se nekoncentruje větší množství lidí, a dokonce neproběhl ani pověstný boj o lehátka na pláži. Takže příští rok nebudeme experimentovat a vyrazíme zase do Mayia Exclusive Resort & Spa. Jestli vás můj popis nalákal, tak neváhejte, na tuhle dovolenou budete určitě vzpomínat.