V chladných dnech oceníte tuto polévku, která nejen zahřeje, ale poskytne i dostatek vitamínů.
Suroviny
– 2 střední fenykly
– 1 menší bílá cibule
– 1 konzerva rajčatového pyré
– 100 g anglické slaniny (může být i prorostlejší tyrolský špek)
– 500 ml zeleninového vývaru
– 3 lžíce olivového oleje
– plátky světlé bagetky
– parmazán
– sůl
– černý pepř
Postup
Bulvy fenyklu nakrájíme na drobné kostičky, zelené kousky natě si ponecháme stranou. Oloupanou cibuli rovněž nasekáme na kostičky, stejně tak i slaninu. Vše zprudka osmažíme na olivovém oleji, po pěti minutách přidáme rajčatové pyré a ještě chvilku společně dusíme. Osolíme, opepříme. Zalijeme zeleninovým vývarem a zhruba 30 minut povaříme na mírném plameni. Bagetku nakrájíme na plátky, opečeme na másle. Při servírování polévku ozdobíme plátky bagetky, nasekanou natí z fenyklu a nastrouhaným parmazánem.