Fenyklová polévka

V chladných dnech oceníte tuto polévku, která nejen zahřeje, ale poskytne i dostatek vitamínů.

Suroviny

– 2 střední fenykly

– 1 menší bílá cibule

– 1 konzerva rajčatového pyré

– 100 g anglické slaniny (může být i prorostlejší tyrolský špek)

– 500 ml zeleninového vývaru

– 3 lžíce olivového oleje

– plátky světlé bagetky

– parmazán

– sůl

– černý pepř

Postup

Bulvy fenyklu nakrájíme na drobné kostičky, zelené kousky natě si ponecháme stranou. Oloupanou cibuli rovněž nasekáme na kostičky, stejně tak i slaninu. Vše zprudka osmažíme na olivovém oleji, po pěti minutách přidáme rajčatové pyré a ještě chvilku společně dusíme. Osolíme, opepříme. Zalijeme zeleninovým vývarem a zhruba 30 minut povaříme na mírném plameni. Bagetku nakrájíme na plátky, opečeme na másle. Při servírování polévku ozdobíme plátky bagetky, nasekanou natí z fenyklu a nastrouhaným parmazánem.

Webové stránky Petry Mackové Hrochové o rakouských vínech a vinařích, ale také o cestování nebo o vaření.

cs en