Hříbková krémová polévka

Následující rozpis je pro čtyři osoby, ale díky její vynikající chuti zmizí rychle i ve dvou. Vybírejte vždy naprosto čerstvé hřiby.

Suroviny

– 300 g hřibů

– 1 střední šalotka

– máslo

– olivový olej

– 200 ml smetany na vaření

– 600 ml zeleninového vývaru

– créme fraiche

– sůl

– černý pepř

Postup

Očištěné hříbky nakrájíme na kostičky, na jemno nakrájenou šalotku opražíme na směsi másla a olivového oleje, přidáme hříbky a společně ještě chvilku podusíme. Zalijeme zeleninovým vývarem a smetanou na vaření, důkladně promícháme a vaříme na středním plameni 20 minut. Nezakrýváme pokličkou, aby se polévka trochu zredukovala. Před podáváním osolíme a opepříme, v polévkové misce ozdobíme lžičkou créme fraiche.

Webové stránky Petry Mackové Hrochové o rakouských vínech a vinařích, ale také o cestování nebo o vaření.

cs en