Máte zásoby sušených hub? V tom případě je skvěle využijete v této polévce, houby ji nejen chuťově pozvednou, ale vykouzlí i krásnou vůni. Následující rozpis je pro čtyři osoby, nepíši záměrně množství koření a soli, dejte dle vlastní chuti.
Suroviny
4 střední brambory
1 střední mrkev
půlka menšího celeru
2 hrsti sušených hub
750 ml hovězího vývaru
2 lžíce smetany na vaření
3 lžíce másla
sůl
černý pepř
kmín
majoránka
Postup
Houby namočíme do studené vody, brambory, celer a mrkev oloupeme, nakrájíme na menší kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, opečeme na něm zprudka zeleninu s brambory, přidáme kmín, osolíme, opepříme a zalijeme hovězím vývarem. Vaříme do měkka. Vodu z hub scedíme, houby přidáme do polévky, zrovna tak dvě lžíce smetany a majoránku. Důkladně promícháme a ještě asi pět minut společně povaříme.