Tvarohovo- krupicové řezy s vlašskými ořechy

Následující recept je na menší formu, zhruba pro čtyři osoby. Tento moučník má výhodu, že díky tvarohu vydrží dlouho vláčný.

Suroviny

– 500 g měkkého tvarohu

– 100 g másla

– 80 g moučkového cukru

– 2 vajíčka

– půl balíčku vanilkového pudinku (prášek)

– 3 lžíce krupice

– půl balíčku kypřícího prášku

– citronová šťáva

– citronová kůra

– půlka vanilkového lusku

– 50 g vlašských ořechů

– máslo a trocha krupice na vymazání a vysypání formy

Postup

Do změklého másla vmícháme cukr, přidáme tvaroh a dobře promícháme. Dále přisypeme krupici, vanilkový pudink, kypřící prášek a vajíčka. Důkladně promícháme a přidáme šťávu a kůru z půlky citronu. Podélně rozřízneme vanilkový lusk, vybereme nožem zrníčka a také je přidáme do těsta. Naposledy vše důkladně promícháme. Formu vymažeme máslem a vysypeme trochou krupice. Přelijeme do ní těsto a navrch zdobíme nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme zhruba 30 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů. V půlce pečení potřeme zlehka povrch řezů mlékem. Podáváme vychladlé a posypané vanilkovým cukrem.

Webové stránky Petry Mackové Hrochové o rakouských vínech a vinařích, ale také o cestování nebo o vaření.

cs en