Následující recept je na menší formu, zhruba pro čtyři osoby. Tento moučník má výhodu, že díky tvarohu vydrží dlouho vláčný.
Suroviny
– 500 g měkkého tvarohu
– 100 g másla
– 80 g moučkového cukru
– 2 vajíčka
– půl balíčku vanilkového pudinku (prášek)
– 3 lžíce krupice
– půl balíčku kypřícího prášku
– citronová šťáva
– citronová kůra
– půlka vanilkového lusku
– 50 g vlašských ořechů
– máslo a trocha krupice na vymazání a vysypání formy
Postup
Do změklého másla vmícháme cukr, přidáme tvaroh a dobře promícháme. Dále přisypeme krupici, vanilkový pudink, kypřící prášek a vajíčka. Důkladně promícháme a přidáme šťávu a kůru z půlky citronu. Podélně rozřízneme vanilkový lusk, vybereme nožem zrníčka a také je přidáme do těsta. Naposledy vše důkladně promícháme. Formu vymažeme máslem a vysypeme trochou krupice. Přelijeme do ní těsto a navrch zdobíme nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme zhruba 30 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů. V půlce pečení potřeme zlehka povrch řezů mlékem. Podáváme vychladlé a posypané vanilkovým cukrem.